Yurtdışı Belgelendirme

ENEC Belgesi

ENEC, elektrikle çalışan ürünler için Avrupa Standartları’na uygunluğu gösteren bir Yüksek Kalite Belgesidir.

Elektrik sektöründe hizmet veren Avrupa Belgelendirme Kurumları, ENEC Belgesi’ni elektrikli ürünleri kapsayan tüm sektörler için açık ve ulaşılabilir hale getirmiştir.

Testler dünya çapında ENEC onaylı bağımsız test laboratuvarlarında ve onaylı Üretici Laboratuvarları’nda yapılmaktadır.

ENEC, Avrupa’da ‘güvenlik’ anlamına gelmektedir ve ENEC Belgesi’nin ortaya çıkmasında katkısı olan tüm kurumlar ve kişiler en yüksek güvenlik seviyelerine gönderme yapan bu taahhüte destek vermektedirler.

ENEC’li bir ürün, ENEC Plus alma hakkına da sahip olur; ENEC Plus, ENEC’in güvenlik standartlarına ek olarak performans testlerini de kapsar, üreticiler ENEC Plus Belgesi’ne sahip olarak performansla ilgili tüm ölçümleri müşterilerine sunarak pazarda ciddi bir avantaj elde edebilirler

ATEX Belgesi PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI  

Patlamadan korunma dokümanı iş yerinde bulunan çalışanların olası bir patlama anında yapılması gerekenleri ve patlama meydana gelmemesi için yapılması gerekenleri belirten belgeler toplamıdır. Bu belgelerde çalışanların sağlık ve güvenliği esas alınmıştır. ATEX Sertifikası parlayıcı ve kolay yanıcı ortamlarda kullanılan ürünlerin yapıldığı yer için alınan uluslararası bir sertifikadır.

UKCA Belgesi Nedir?

UKCA Belgesi, AB pazarına ürün satmak için gerekli olan CE Belgesi’nin İngiltere pazarı için geçerli versiyonudur. Büyük Britanya (İngiltere, Galler ve İskoçya) piyasasına ürün arz etmek isteyen firmalar UKCA Belgesi almak zorundadır. Kuzey İrlanda için şimdilik böyle bir gereksinim bulunmamaktadır. Bu belge, ürünlerin temel sağlık ve güvenlik gereksinimlerini karşıladığını göstermektedir. İngiltere’ye daha önce CE işaretiyle satılan ürünler, İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla artık UKCA işaretiyle satılmak zorundadır. UKCA (United Kingdom Conformity Assessed) düzenlemesi Ocak 2021’de yürürlüğe girmiştir; fakat firmalar için bir geçiş süreci planlanmıştır. İngiltere’ye ürün ihraç eden firmalar, Ocak 2023’e kadar CE belgelerini kullanmaya devam edebilecektir. Bu tarihten sonra UKCA Belgesi’ne geçiş yapılması zorunludur.


UKCA, İngiltere’nin Brexit süreciyle beraber AB’den ayrıldıktan sonra yaptığı önemli piyasa düzenlemelerinden biridir. Uluslararası ticarette bir sorun yaşamamak ve var olan ticari ilişkilerini sürdürmek isteyen İngiltere yönetimi, AB’de uzun yıllardır uygulanan CE sürecini UKCA ile büyük ölçüde korumaya çalışmaktadır. Bu nedenle, CE işareti ile ilgili düzenlemelerin ve gerekliliklerin birçoğunun UKCA Belgesi ile büyük oranda aynı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat firmaların ihracatlarını sürdürebilmeleri için UKCA ile ilgili değişikliklere ve yeni gelen düzenlemelere adapte olması gerekmektedir.

FSC

FSC – The Forest Stewardship Council (Orman Yönetim Konseyi)

– Orman ürünleri üreticileri, dağıtıcıları, kullanıcıları, çevre ve insan hakları konusunda çalışan sivil toplum kuruluşları, 1993 yılında Kaliforniya’da bir araya gelerek, sorumlu ve sürdürülebilir bir orman yönetimi için bir girişim başlattılar.

– Üyelik tabanına dayalı, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan FSC (Orman Yönetim Konseyi), orman yönetim sistemlerinin yaygınlaştırılmasını ve insanların bir araya gelerek, kötü orman politikalarının engellenmesi çalışmasını, ilke edinen bir kuruluş olarak ortaya çıktı.

– Merkezi Almanya’nın Bonn şehrinde olan FSC, zamanla Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’da bölge temsilcilikleri açarak uluslararası bir kuruluş haline geldi.

WRAS Belgesi

WRAS belgesi, içme sularıyla temas eden malzemelerin, su kirliliğine ve halk sağlığına olumsuz etki etmemesi amacıyla BS6920′ ye göre test yapıldıktan sonra verilen uygunluk belgesidir.

IEC Belgesi

Uluslararası Elektrik Komisyonu IEC tarafından Elektrik ve Elektronik ürünleri alanında global test sistemidir. CB Test belgesine sahip ürünler dünyada international uyumlu güvenlik sertifikasına sahip ürün olarak kabul edilir. Temel amacı üye ülkeler arasında ticareti kolaylaştırmaktır.

SEDEX Sertifikası

SEDEX Belgesi, bir şirketin etik ve sorumlu iş uygulamalarına bağlılığını doğrulayan, dünya çapında tanınan bir akreditasyondur. Şeffaflık, hesap verebilirlik ve iş birliği ilkelerine dayanmaktadır.

Şirketler, SEDEX Sertifikası alarak, müşterileri, çalışanları ve yatırımcıları da dahil olmak üzere paydaşlarına adil çalışma uygulamalarını sağlamaya, güvenli çalışma koşullarını teşvik etmeye ve çevreye saygı duymaya kararlı olduklarını gösterebilirler.

SEDEX Sertifikasının Faydaları

SEDEX Sertifikası almak, çeşitli sektörlerdeki şirketler için çok sayıda avantaj sunar. 

  • Etik kaynak kullanımı ve sorumlu iş uygulamalarına olan bağlılığını sergileyerek bir şirketin itibarını ve marka imajını geliştirir. Bu durum da sosyal ve çevresel sorumluluğa öncelik veren şirketleri desteklemeyi tercih eden sosyal bilinci yüksek tüketicileri ve yatırımcıları çekebilir.
  • SEDEX Sertifikasışirketlere pazarda rekabet avantajı sağlar. Etik kaynaklı ürünlere yönelik artan taleple birlikte SEDEX Sertifikasyonuna sahip şirketler, etik iş uygulamalarına bağlılıklarını göstererek kendilerini rakiplerinden farklılaştırılabilir.
  • SEDEX Sertifikasyonu, şirketlerin tedarik zinciri yönetimi süreçlerini kolaylaştırmasına yardımcı olur. Şirketler,SEDEX ‘in standartlaştırılmış raporlama sistemini benimseyerek

verimli bir şekilde tedarik zinciri verilerini toplayabilir ve paylaşabilir, iyileştirme alanlarını belirleyebilir ve potansiyel etik veya sosyal riskleri ele almak için tedarikçileriyle iş birliği yapabilmektedir.

RoHS Belgesi 

RoHS Belgesi (Restriction of Hazardous Substances), elektrikli ve elektronik eşyaların içinde kullanılan bazı tehlikeli maddelerin kullanımını sınırlayan bir düzenlemeyi ifade eder.

Open chat
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?